Jura ontkalken: waarom en hoe?

Jura koffiemachines zijn niet alleen prachtige apparaten, maar ook machines van hoge kwaliteit die zorgen voor de lekkerste koffie. Om deze kwaliteit te behouden, is het belangrijk om de machine goed te onderhouden en regelmatig te ontkalken. In dit artikel leggen we uit waarom ontkalken belangrijk is en hoe je dit het beste kunt doen.

Waarom Jura ontkalken?

Koffie bestaat voor het grootste deel uit water. Wanneer het water verhit wordt, kan er kalkaanslag ontstaan. Kalkaanslag kan zich ophopen in de leidingen en andere onderdelen van de koffiemachine. Dit kan leiden tot verstoppingen, verminderde prestaties en uiteindelijk zelfs tot defecten. Daarnaast kan kalkaanslag de smaak van de koffie beïnvloeden en ervoor zorgen dat de koffie minder lekker wordt.

Hoe vaak moet je Jura ontkalken?

Hoe vaak je de Jura koffiemachine moet ontkalken, hangt af van het gebruik en de hardheid van het water. Over het algemeen wordt aangeraden om de machine om de 3 tot 6 maanden te ontkalken. Indien de hardheid van het water erg hoog is, kan het nodig zijn om de machine vaker te ontkalken.

 

Hoe Jura koffiemachine ontkalken?

Jura heeft speciale ontkalkingstabletten ontwikkeld voor de Jura koffiemachines. Deze tabletten zorgen ervoor dat de kalkaanslag op een effectieve en veilige manier wordt verwijderd. Volg de onderstaande stappen om de Jura koffiemachine te ontkalken:

Stap 1: Vul het waterreservoir met water en voeg één ontkalkingstablet toe.

Stap 2: Zet een lege kan of beker onder de koffie-uitloop.

Stap 3: Start het ontkalkingsprogramma zoals beschreven in de handleiding van de koffiemachine.

Stap 4: Spoel de machine na het ontkalken goed door met water.

Stap 5: Herhaal het spoelen totdat er geen restjes ontkalkingstablet meer in het water zichtbaar zijn.

Stap 6: Maak de machine schoon en droog.

Het belang van het ontkalken van je Jura koffiemachine

Het ontkalken van de Jura koffiemachine is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de machine. Het zorgt ervoor dat de machine optimaal blijft presteren en de koffie lekker blijft smaken. Het is aan te raden om de machine om de 3 tot 6 maanden te ontkalken, afhankelijk van het gebruik en de hardheid van het water. Gebruik de speciale ontkalkingstabletten van Jura voor een effectieve en veilige ontkalking. Volg de stappen zoals beschreven in de handleiding van de koffiemachine en geniet weer van de heerlijke smaak van je Jura koffie! Wil je een ander soort koffiemachine ontkalken lees dan onze algemene handleiding.

Gerelateerde artikelen

Logo Weldaadkoffie
Weldaadkoffie

Weldaadkoffie heeft oog voor de consument en producent. Wij helpen de consument aan de beste, verantwoorde koffie en wij helpen de ondernemers hun verhaal te doen.

Favoriete posts