Jura ontkalken: waarom en hoe?

Inhoudsopgave

Jura koffiemachines zijn niet alleen prachtige apparaten, maar ook machines van hoge kwaliteit die zorgen voor de lekkerste koffie. Om deze kwaliteit te behouden, is het belangrijk om de machine goed te onderhouden en regelmatig te ontkalken. In dit artikel leggen we uit waarom ontkalken belangrijk is en hoe je dit het beste kunt doen. Deze tips kun je gebruiken voor de volgende Jura koffiemachines: Jura E8, Jura D4, Jura Impressa F50, Jura Ena 4, Jura We 8, Jura We6, Jura D6, Jura Ena 5, Jura E6, Jura C5, Jura Z5, Jura D4, Jura Ena 7, Jura S8, Jura Ono, Jura S9, Jura S90, Jura S95, Jura D60, Jura f90, Jura J5, Jura A1 Jura C60 en Jura Ena 9.

Waarom Jura ontkalken?

Koffie bestaat voor het grootste deel uit water. Wanneer het water verhit wordt, kan er kalkaanslag ontstaan. Kalkaanslag kan zich ophopen in de leidingen en andere onderdelen van de koffiemachine. Dit kan leiden tot verstopping van de koffie uitloop, verminderde prestaties en uiteindelijk zelfs tot defecten. Daarnaast kan kalkaanslag de smaak van de koffie beïnvloeden en ervoor zorgen dat de koffie minder lekker wordt. Werkt je koffiemachine niet meer goed, dan kan het handig zijn om je jura te resetten.

Hoe vaak moet je Jura ontkalken?

Hoe vaak je de Jura koffiemachine moet ontkalken, hangt af van het gebruik en de hardheid van het water. Over het algemeen wordt aangeraden om de machine om de 3 tot 6 maanden te ontkalken. Indien de hardheid van het water erg hoog is, kan het nodig zijn om de machine vaker te ontkalken.

 

Hoe Jura koffiemachine ontkalken?

Jura heeft speciale ontkalkingstabletten ontwikkeld voor de Jura koffiemachines. Deze tabletten zorgen ervoor dat de kalkaanslag op een effectieve en veilige manier wordt verwijderd. Volg de onderstaande stappen om de Jura koffiemachine te ontkalken:

Stap 1: Vul het waterreservoir met water en voeg één ontkalkingstablet toe.

Stap 2: Zet een lege kan of beker onder de koffie-uitloop.

Stap 3: Start het ontkalkingsprogramma zoals beschreven in de handleiding van de koffiemachine.

Stap 4: Spoel de machine na het ontkalken goed door met water.

Stap 5: Herhaal het spoelen totdat er geen restjes ontkalkingstablet meer in het water zichtbaar zijn.

Stap 6: Maak de machine schoon en droog.

Het belang van het ontkalken van je Jura koffiemachine

Het ontkalken van de Jura koffiemachine is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de machine. Het zorgt ervoor dat de machine optimaal blijft presteren en de koffie lekker blijft smaken. Het is aan te raden om de machine om de 3 tot 6 maanden te ontkalken, afhankelijk van het gebruik en de hardheid van het water. Gebruik de speciale ontkalkingstabletten van Jura voor een effectieve en veilige ontkalking. Volg de stappen zoals beschreven in de handleiding van de koffiemachine en geniet weer van de heerlijke smaak van je Jura koffie! Wil je een ander soort koffiemachine ontkalken lees dan onze algemene handleiding.

Picture of Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave