JURA D4 Piano Black review

Inhoudsopgave

In deze blog (review) kijken we naar de JURA D4. Bekijk onze test hieronder met onze belangrijke bevingen en een diepe duik in de techniek van het apparaat. Heb je een vraag naar aanleiding van onze test, neem dan contact met ons op.

JURA D4 Piano Black review

Belangrijkste bevindingen JURA D4 Piano Black

De JURA D4 blinkt uit in het zetten van voortreffelijke espresso, dankzij zijn veelzijdige instelmogelijkheden en stille werking, waardoor het een genot is voor elke koffieliefhebber. Dit koffiezet apparaat is dan ook volgens ons de beste volautomatische koffiemachine. Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk met een eenvoudige bediening via het display, en de duurzaamheid belooft een lange levensduur (van gemiddeld 9 jaar). Hoewel de machine connectiviteitsopties biedt via Bluetooth, mist het een melkopschuimer, waardoor het minder geschikt is voor liefhebbers van melkkoffies. Met een prijskaartje van rond de €725,- ligt de JURA D4 in het hogere segment, vooral gezien het enkel zwarte koffievariaties biedt. Een prachtige keuze voor puristen die de voorkeur geven aan kwaliteit en gebruiksgemak, waar JURA voor staat.

JURA D4: de voor- en nadelen

Voordelen

  • Uitstekende espresso: De koffiemachine kan een goede espresso zetten, dit dankzij veelzijdige instellingsmogelijkheden.
  • Zeer gebruiksvriendelijk: Met een handige display en makkelijke bediening is de JURA D4 gebruiksvriendelijk.
  • Stille werking: In vergelijking met andere modellen op de markt, is de JURA D4 zeer stil.
  • Duurzaamheid: Een verwachte levensduur van 9 jaar duidt op een solide constructie en duurzaamheid.
  • Smart connect mogelijkheden: Met een extra plugje kun je de machine via Bluetooth met je smartphone verbinden voor meer instellingsopties.

Nadelen

  • Geen melkopschuimer: De machine is niet geschikt voor het maken van koffievarianten met melk zoals cappuccino of latte macchiato. Tip: bekijk wat de beste melkopschuimer is.
  • Hoge prijs: Met een prijs van rond de € 725,- is dit een dure machine, vooral als je kijkt naar het feit dat hij geen melkvarianten kan bereiden.

Waar kun je de JURA D4 kopen?

Je kunt de JURA D4 bij veel verschillende winkels kopen, waaronder bij de speciaalzaken en online via bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue. Wil je de JURA D4 kopen, kijk dan de vergelijking in prijs hieronder. Heb je een vraag naar aanleiding van onze test, neem dan contact met ons op.

Functionaliteiten van de JURA D4

De JURA D4 bewijst dat eenvoud niet ten koste hoeft te gaan van geavanceerde functionaliteiten. Dit model is uitgerust met een aantal innovatieve technologieën die samenwerken om elke kop koffie tot een perfecte ervaring te maken.

JURA Operating Experience (J.O.E.)

De JURA D4 kan worden gekoppeld aan de J.O.E. app via de Smart Connect Accessoire, waardoor je vanuit elke plek in huis koffie kunt zetten. Deze app maakt het mogelijk om gepersonaliseerde koffierecepten te creëren en op te slaan, zoals een extra sterke ‘Monday ristretto’ voor die uitdagende start van de week.

Pulse Extraction Process (P.E.P.)

Dankzij P.E.P. wordt de doorlooptijd van water in het apparaat geoptimaliseerd. Dit is te danken aan de pulserende beweging van het water bij de koffie door, wat resulteert in een betere extractie van smaakstoffen en aroma’s. Het eindresultaat? Een heerlijk kopje koffie met een diepe smaak en rijke crèmelaag zoals je deze gewend bent uit Italiaanse espressobars.

Intelligent Pre-Brew Aroma System (I.P.B.A.S.)

Voordat het daadwerkelijke zetproces begint, wordt de gemalen koffie eerst bevochtigd door I.P.B.A.S.. Hierdoor worden de aroma’s al langzaam vrijgelaten voordat het hete water passeert. De samenwerking tussen dit systeem en P.E.P. zorgt ervoor dat er niets anders dan een volle smaak uit jouw kopje komt!

Aroma G2 molen

De Aroma G2 molen van de JURA D4 zorgt voor een perfecte maling van de koffiebonen, waardoor de ideale fijnheid voor elk kopje koffie wordt bereikt. De capaciteit van de zetgroep varieert van 5 tot 16 gram, wat flexibiliteit in koffiesterkte biedt.

Energiespaarmodus (E.S.M.)

In de energiespaarmodus verbruikt de JURA D4 tot 40% minder energie, wat zowel financieel als ecologisch voordelig is. De Zero-Energy Switch draagt verder bij aan energiebesparing door het apparaat automatisch uit te schakelen na gebruik.

Onderhoud van de JURA D4

De JURA D4 is het toonbeeld van onderhoudsgemak, dankzij automatische reinigingsprogramma’s en een gebruiksvriendelijk display. Zo geniet je moeiteloos van je koffie, terwijl de machine zorg draagt voor het eigen onderhoud.

Automatische reinigings- en onderhoudsprogramma’s

De JURA D4 heeft intelligente systemen die het dagelijkse onderhoud van jouw machine automatiseren. Dit omvat programma’s voor reiniging en ontkalking die door de machine zelf worden geïnitieerd. Het enige wat je hoeft te doen, is af en toe een reinigingstablet toevoegen of het waterfilter vervangen wanneer de machine dit aangeeft.

Tip: Lees ook onze blog “Jura schoonmaken: Hoe je jouw koffiemachine effectief kunt onderhouden

Claris Smart Waterfilter

Een van de belangrijkste manieren om het onderhoud aan de JURA D4 te beperken, is door gebruik te maken van een Claris Smart waterfilter. Dat filter verwijdert niet alleen onzuiverheden uit het water voor betere koffie, maar voorkomt ook dat er zich kalkaanslag in de machine ophoopt. Hierdoor hoeft u de machine veel minder vaak te ontkalken, wat aanzienlijk tijd bespaart.

Eenvoudige toegang tot waterreservoir en koffieresidubak

Het design van de JURA D4 maakt het gemakkelijk om het waterreservoir en de koffieresidubak te bereiken en te legen of bij te vullen. Regelmatige reiniging van deze onderdelen helpt de hygiëne van je koffiemachine op peil te houden en zorgt voor de beste koffiekwaliteit.

Onderhoud van de zetgroep

De JURA D4 is zo ongeveer in alle opzichten een geweldig koffiezetapparaat, zelfs als het gaat om de zetgroep. De zetgroep is niet uitneembaar, wat iets minder handig is omdat je hem daardoor niet goed schoon kunt maken. Maar maak je geen zorgen want automatisch reinigt hij zichzelf wel. Het enige wat jij hoeft te doen is luisteren naar de instructies van de machine. Doe je dit dan houdt jij deze jongen lekker lang aan het werk.

Regelmatige updates via J.O.E. App

Door de JURA D4 te koppelen aan de J.O.E. app kun je niet alleen op afstand je koffie bereiden, maar ook de machine up-to-date houden met de nieuwste software-updates. Deze updates kunnen verbeteringen bevatten voor de bediening van de machine en zelfs voor het onderhoudsproces.

Door deze onderhoudstips te volgen, zorg je ervoor dat je JURA D4 koffiemachine in topconditie blijft, waardoor je elke dag weer kunt genieten van de perfecte kop koffie.

JURA D4 kopen

Ben je na het lezen ook zo enthousiast als wij? Koop nu ook de JURA D4 via onderstaande links.

Picture of Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave