Hoe je je Senseo koffiemachine snel kunt resetten

Inhoudsopgave

Hoewel een Senseo koffiemachine in het algemeen altijd goed werkt, kan het voorkomen dat het apparaat even niet meewerkt. Bijvoorbeeld als de Senseo halve kopjes geeft, niet goed doorloopt of zelfs helemaal niet meer aan gaat. In de meeste gevallen is dit snel opgelost door het apparaat te resetten. In dit artikel vertellen we je precies hoe je dat doet.

Hoe je je Senseo koffiemachine reset

Je Senseo koffiepadapparaat resetten is eenvoudig. Voorop zitten de bekende knopjes en meer heb je eigenlijk niet nodig. Je kunt je Senseo resetten door de stekker uit het stopcontact te halen en het linker knopje in te drukken. Houd dit knopje ingedrukt voor één kopje koffie en stop na een paar seconden de stekker weer in het stopcontact totdat de aan en uit knop even knippert. Zodra je de knipper hebt gezien, kun je de knop loslaten en is je Senseo weer klaar voor gebruik.

Waarom je Senseo resetten?

Het is goed om zo nu en dan je Senseo te resetten en opnieuw op te starten. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van je Senseo koffiemachine langer wordt. Het resetten van het apparaat zorgt er ook voor dat de temperatuur- en smaakregelaar weer worden gereset, wat resulteert in een betere koffiesmaak.

Dit geldt eigenlijk voor alle huishoudelijke apparaten. Ze werken op stroom en het is goed om af en toe de stekker uit het stopcontact te halen. Hierdoor voorkom je storingen en in het geval van een Senseo apparaat zorgt het er zelfs voor dat je koffiemachine minder geluid maakt.

Problemen die je kunt voorkomen door je apparaat te resetten

Door je Senseo koffiemachine te resetten, kun je de volgende problemen voorkomen:

  • Senseo geeft halve kopjes
  • Senseo gaat niet meer aan
  • Storing Senseo
  • Senseo geeft geen water
  • Senseo geeft te veel water
  • Senseo blijft snel knipperen
  • Ontkalken van je Senseo koffiemachine

Naast het resetten van je Senseo koffiemachine, is het ook belangrijk om je Senseo te ontkalken. Kalkaanslag kan namelijk een van de belangrijkste redenen zijn waarom je machine (eerder) kapot gaat.

Picture of Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave