Jura resetten: alles wat je moet weten.

Inhoudsopgave

Als je een Jura koffiemachine hebt, kan het soms gebeuren dat er problemen optreden. Een veelvoorkomend probleem is dat de machine niet meer goed functioneert en je geen koffie meer kunt zetten. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem, namelijk het resetten van je Jura koffiemachine. In deze handleiding leggen wij je uit hoe je jouw Jura koffiemachine kunt resetten. Deze tips kun je gebruiken voor de volgende Jura koffiemachines: Jura E8, Jura D4, Jura Impressa F50, Jura Ena 4, Jura We8, Jura We6, Jura D6, Jura Ena 5, Jura E6, Jura C5, Jura Z5, Jura D4, Jura Ena 7, Jura S9, Jura S90, Jura S95, Jura D60, Jura f90, Jura J5, Jura A1 Jura C60 en Jura Ena 9.

Lees altijd goed de handleiding van je koffiezetapparaat goed door.

Jura e8 resetten

Wat is het resetten van een Jura koffiemachine?

Het resetten van een Jura koffiemachine betekent dat je de machine terugzet naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor worden alle instellingen en programma’s gewist en wordt de machine opnieuw opgestart. Het resetten van een Jura koffiemachine kan handig zijn als je te maken hebt met storingen, foutmeldingen of andere problemen die niet opgelost kunnen worden door het uitvoeren van normale onderhoudstaken. 

Waarom moet ik mijn Jura koffiemachine resetten?

Er zijn verschillende redenen waarom je jouw Jura koffiezetapparaat zou willen resetten. Hieronder vind je de belangrijkste redenen:

 • Als je te maken hebt met storingen of foutmeldingen die niet kunnen worden opgelost met normaal onderhoud, zoals het ontkalken en het schoonmaken van de machine.
 • Als je de machine wilt terugzetten naar de fabrieksinstellingen.
 • Als je de machine gaat verkopen of weggeven en je wilt alle persoonlijke instellingen wissen.

Hoe reset ik mijn Jura koffiemachine?

Het resetten van een Jura machine is relatief eenvoudig. Volg de onderstaande stappen:

 1. Zet de machine uit met behulp van de aan/uit-knop aan de achterkant van de machine.
 2. Verwijder de stekker van de machine uit het stopcontact.
 3. Wacht ten minste 10 seconden voordat je de stekker weer in het stopcontact steekt.
 4. Zet de machine aan met behulp van de aan/uit-knop aan de achterkant van de machine.
 5. De machine zal nu opstarten en terugkeren naar de fabrieksinstellingen.

Jura D4 resetten

Tips voor het resetten van een Jura koffiemachine

 • Zorg ervoor dat de machine volledig is uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact is verwijderd voordat je begint met het resetten van de machine.
 • Controleer of er geen koffie- of waterresten in de machine aanwezig zijn voordat je de stekker weer in het stopcontact steekt.
 • Als je problemen blijft ervaren na het resetten van de koffiemachine, neem dan contact op met de klantenservice van Jura voor verdere ondersteuning.
 • Om te voorkomen dat je apparaat het minder goed doet, moet je je Jura ontkalken

Veelvoorkomende problemen met Jura koffiemachines

Hoewel het resetten van een Jura koffiemachine in veel gevallen kan helpen bij het oplossen van problemen, zijn er nog andere veel voorkomende problemen waar je mee te maken kunt krijgen. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende problemen en hun oplossingen:

1. Koffie is niet heet genoeg

Als de koffie niet heet genoeg is, dan kan dit worden veroorzaakt door een verstopte uitloop of een vuile zetgroep. Om dit op te lossen moet je de uitloop en zetgroep reinigen volgens de instructies in de handleiding van je Jura koffiemachine. Als dit het probleem niet oplost, controleer dan of de temperatuur van de koffie goed is ingesteld. Pas de temperatuur indien nodig aan via het menu van de machine.

2. Koffie is te sterk of te zwak

Als de koffie te sterk of te zwak is, kan dit worden veroorzaakt door een verkeerd ingestelde maalgraad. Dit kun je oplossen door de maalgraad aan te passen via het menu van de machine totdat de koffie de gewenste sterkte heeft. Als dit het probleem niet oplost, controleer dan of de waterdruk goed is ingesteld. Dit doe je door de waterdruk aan te passen via het menu van de koffiemachine.

3. Melkopschuimer werkt niet goed

Als de melkopschuimer niet goed werkt, kan dit worden veroorzaakt door een verstopte of vuile melkopschuimer. Om dit op te lossen moet je de melkopschuimer reinigen volgens de instructies in de handleiding van je Jura koffiemachine. Als dit het probleem niet oplost, controleer dan of de melk goed is ingesteld. Pas eventueel de melkhoeveelheid en -temperatuur aan via het menu van de machine.

 

Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave