Zelf matcha latte maken

Categorie:

Inhoudsopgave

Matcha, dat prachtige groene theepoeder uit Japan is echt een hit geworden over de hele wereld. En waarom ook niet? Het is bijzonder lekker, vooral als het gaat om matcha latte. Stel je voor: die unieke, volle smaak van matcha gecombineerd met de zachte, romige textuur van melk. Het is een smaaksensatie die je echt moet proeven! Het is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een visueel kunstwerkje, met die levendige groene kleur. Dus, zin in een kopje? Laten we samen ontdekken hoe je dit trendy recept zelf thuis kunt maken.

Ingrediënten

  • 1 theelepel matchapoeder
  • 240 ml melk (dierlijk of plantaardig)
  • Zoetstof naar keuze (bijvoorbeeld honing)

Zelf matcha latte maken

Matcha latte maken

Hieronder leg ik je uit hoe jij zelf een matcha latte kan maken.

1. Voorbereiding van de matcha

Zeef eerst het matchapoeder, om klontjes te voorkomen. Meng het poeder met een kleine hoeveelheid heet water tot een gladde pasta.

2. Het opkloppen van de melk

Verwarm de melk en klop deze op tot het schuimig is. Dit kan met een melkopschuimer of een kleine garde.

3. Samenvoegen van matcha en melk

Giet de opgeklopte melk over de matchapasta in een groot glas of mok. Roer dit voorzichtig.

Welke soort melk kun je het beste gebruiken voor matcha latte?

Als je een matcha latte wilt maken, is de keuze van de melk echt belangrijk. Je kunt natuurlijk de traditionele volle koemelk gebruiken voor die heerlijk romige smaak. Maar als je iets anders wilt of liever plantaardige opties kiest, zijn er zoveel leuke alternatieven! Wat dacht je van amandelmelk voor een zacht nootachtig tintje, of havermelk voor een beetje natuurlijke zoetheid? En sojamelk of kokosmelk zijn ook superlekker. Probeer gewoon een paar soorten uit en kijk welke jij het lekkerst vindt met de matcha. Het is jouw latte, dus maak er iets speciaals van!

Tip: Lees ook onze blog over hoe je plantaardige melk opschuimt.

Is matcha latte goed voor je?

Een matcha latte kan best goed voor je zijn! Matcha zit vol met goede stoffen die je lichaam helpen beschermen. Het heeft ook iets dat ‘L-theanine’ heet, en dat zorgt ervoor dat je je lekker ontspannen voelt. Handig als je even rustig wilt zitten met een kopje. En het fijne is, je krijgt er wel energie van, maar niet die zenuwachtige energie die je soms van koffie krijgt. Let wel op wat je erbij doet: als je ‘m zo gezond mogelijk wilt houden, kies dan voor plantaardige melk en doe er niet te veel suiker in. Dus ja, een matcha latte kan een lekkere en slimme keuze zijn voor je dag!

Tip: Lees ook onze blog over hoe gezond koffie is.

Picture of Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave