Koffiemolen schoonmaken: tips en tricks

Categorie:

Inhoudsopgave

Niets overtreft het gevoel van een perfect gezet kopje koffie in de ochtend. De sleutel tot dat genot? Een schone koffiemolen. Hieronder vind je een gezellige gids voor het schoonmaken van jouw koffiemolen, zodat elke kop koffie smaakt alsof hij door een barista is gezet.

Waarom schoonmaken belangrijk is

Koffieolie: de ongeziene smaakbeïnvloeder

Die heerlijke aroma’s in je koffiebonen? Die komen van natuurlijke oliën. Maar laat die oliën te lang zitten, en ze gaan zich tegen je keren. Een regelmatige schoonmaakbeurt van je koffiemolen neemt deze zorgen weg en houdt je koffie smaakvol.

Verse koffie, elke keer

Oude koffieresten willen nog weleens een ongewenst gastoptreden maken in je verse koffie. Houd je molen schoon en je zorgt ervoor dat elke kop koffie alleen de smaak van de bonen bevat die je hebt gekozen.

De rijstmethode: eenvoudig en doeltreffend

Een elektrische koffiemolen schoonmaken kan soms voelen als een klusje waar je tegenop ziet. Maar vrees niet, de oplossing is verrassend simpel en dichtbij: rijst.

Wat je nodig hebt:

  • Een handjevol rijst, ongeveer 50 gram
  • Een beetje water
  • Een stuk keukenpapier

Aan de slag:

  1. Rijst malen: Gooi de rijst in de molen en laat hem draaien tot je een fijn poeder hebt. Dit poeder pikt de achtergebleven oliën op en neemt ze mee.
  2. Schoonvegen: Verwijder de rijstresten en neem de binnenkant van de molen af met een vochtig keukenpapiertje. En voilà, je molen is weer als nieuw.

Een wekelijkse schoonmaak van je koffiemolen houdt je apparaat in topconditie en je koffie heerlijk vers.

PS Lees ook de artikelen over de “beste koffiemolen” en “beste handmatige koffiemolen

Inhoudsopgave