Spanish Coffee: Een perfecte afsluiter na het avond eten

Categorie:

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar een uniek en feestelijk drankje om je diner mee af te sluiten tijdens de feestdagen? Laat mij je dan introduceren aan de verrukkelijke wereld van Spanish Coffee. Dit heerlijke, met likeur verrijkte koffiedrankje is de perfecte manier om elke maaltijd voldaan te eindigen. Maar wat maakt Spanish Coffee zo speciaal? Hoe bereid je het? En hoe is deze koffiecocktail eigenlijk ontstaan? Lees verder om alles te ontdekken over deze smaakvolle afsluiter!

Wat is Spanish Coffee?

Zoals ik al zei, Spanish Coffee is een mix van koffie, likeur en slagroom. Qua bereidingswijze lijkt het heel erg op Irish Coffee, maar in plaats van whisky voegen we Likeur 43 toe. Dit vleugje zoete vanille geeft de koffie een vollere smaak dan je normaal gewend bent. Als jij iemand bent die geen fan is van whisky, dan is deze drank echt wat voor jou! Het gaat perfect gepaard met een sinterklaas- of kerstdiner om indruk mee te maken op je gasten!

Ingrediënten voor Spanish Coffee

Het mooie van Spanish Coffee is dat je het gemakkelijk zelf kunt maken met slechts drie basis ingrediënten:

  • 200 ml goede, hete koffie
  • 50 ml Likeur 43
  • Slagroom

Spanish Coffee

Hoe maak je Spanish Coffee?

Het bereiden van deze Spaanse lekkernij neemt slechts 5 minuten in beslag en volgt een simpel stappenplan:

Stap 1: Klop de slagroom

Voor het beste resultaat gebruik je verse slagroom die je zelf lobbig klopt. Hoewel kant-en-klare slagroom een optie is, maakt het zelf kloppen van slagroom met een beetje suiker naar smaak je Spanish Coffee aanzienlijk lekkerder.

Stap 2: Bereid verse koffie

Zet je koffie met versgemalen bonen voor de meest authentieke smaak. Of je nu koffiecups, koffiepads, een chemex of filterkoffie gebruikt, het doel is om een zo vers mogelijk kopje koffie te bereiden.

Stap 3: Schenk in een verwarmd glas

Begin met het inschenken van de Likeur 43 in een voorverwarmd glas, vervolgens de hete koffie en top het af met de vers geklopte slagroom.

Stap 4: Strooien en genieten

Voor een extra touch en smaak kun je wat cacao- of kaneelpoeder over je drankje strooien. Voeg een lepeltje toe en je bent klaar om te genieten van je heerlijke Spanish Coffee!

Een korte geschiedenis en variaties

Hoewel vaak geassocieerd met Spanje, is Spanish Coffee eigenlijk een breed begrip dat ook veel in Mexico wordt gebruikt. In Spanje zelf wordt vaak Tia Maria gebruikt in plaats van Likeur 43. Er zijn verschillende varianten mogelijk, waaronder de toevoeging van tequila of Kahlua voor een zogenaamde Mexican Coffee. Echter, onze favoriet blijft de variant met Likeur 43 vanwege de unieke zoete, vanillesmaak die het aan de koffie toevoegt.

Spanish Coffee: handige tips

  • Likeur opwarmen: Hoewel sommige recepten aanbevelen de likeur op te warmen, is het in onze ervaring voldoende om enkel het glas voor te verwarmen.
  • Spanish Coffee cadeau: Met de feestdagen in aantocht is een koffiecadeau set een origineel idee. Combineer Likeur 43, goede koffiebonen, slagroom, cacao- of kaneelpoeder en een mooi glas voor een gegarandeerd succes.

Spanish Coffee is meer dan een drankje; het is een ervaring. Of je nu een koude koffie cocktail prefereert, zoals de populaire Espresso Martini, of op zoek bent naar een warme afsluiter, Spanish Coffee biedt een rijke en feestelijke smaak die zeker indruk zal maken op je gasten. Experimenteer, geniet en deel de warmte van dit heerlijke drankje met je dierbaren. 

Inhoudsopgave