Sage Barista Express review

Inhoudsopgave

Saga Barista Express kopen? Bekijk voordat je het koffieapparaat koopt eerst of dit apparaat het beste bij je past. Ben je van plan om een echte thuisbarista te worden? Dan is dit het perfecte apparaat voor jou. In deze productreview laten we de productspecificaties zien, voor- en nadelen van het koffiezetapparaat, Saga accessoires en het onderhoud.

Dit koffiezetapparaat is voor de echte koffieliefhebbers. Het product is over de hele wereld te verkrijgen. Een andere naam die dit product heeft is de Breville Barista Express.

Sage Barista Express

Productspecificaties 

Het product is van alle gemakken voorzien. Het is een pistonmachine. Het apparaat heeft een ingebouwde koffiemolen, groot water- en bonenreservoir en het apparaat heeft een ingebouwde drukmeter. Het waterreservoir is 2 liter en er kunnen 250 gram bonen in het bonenreservoir. Naast dat je er koffie mee kan zetten, kan je er ook warm water er mee zetten. Wat goed is voor de theedrinkers onder ons. Je kan 2 espresso’s tegelijkertijd zetten. Het product is te verkrijgen in het zwart en roestvrijstaal. 

Voordelen Sage the Barista Express

Voordelen van de Saga Barista Express zijn:

  • Prijs in vergelijking tot andere pistonmachines is laag.
  • Kwaliteit van het apparaat is goed.
  • Makkelijk te onderhouden.
  • Het koffiezetapparaat heeft een ingebouwde koffiemolen en stoompijpje.
  • Is makkelijk te begrijpen voor de beginnende barista.

Nadelen Sage The Barista Express

De nadelen van het apparaat zijn:

  • Heb je geen ervaring met een pistonmachine, dan kan dit aan het begin lastig zijn.

Sage accessoires

Bij de Sage the Barista Express krijg je verschillende accessoires. Zo krijg je bij de aanschaf van een apparaat Sage Barista Express waterfilter, tamper, melkkannetje, opzetstukken en een razor doseerinstrument.

Naast deze accessoires kan je ook nog Sage accessoires aanschaffen waaronder een Sage the Knock Box, Tampingmat, Sage the descaler (ontkalker) en waterfilter. 

Sage Barista Express instellen?

Het instellen van de Sage Barista Express is vrij eenvoudig. Om bonen te malen doe je het filterbakje onder de maalbeugel met een opzetstukje er al in. Vervolgens druk je op de knop en nu gaan de bonen gemalen worden. Heb je teveel gemalen bonen? Zorg er dan voor dat je het draaiknopje voor de hoeveelheid gemalen koffie naar links draait. Heb je te weinig gemalen bonen? Draai het draaiknopje dan naar rechts.

Pak nu de tamper uit de pistonmachine en stamp de gemalen koffie aan. Pak vervolgens de razor om te kijken of je te veel of te weinig gemalen koffie hebt. Zorg er voor dat je verse koffiebonen in huis hebt. Dit zal de smaak van de espresso verbeteren. De koffie mag niet ouder zijn dan 3 maanden na het brandingsproces. Doe je dit niet dan zal dit ervoor zorgen dat je weinig of geen cremalaag krijgt.

Vervolgens doe je het filterbakje in de Barista Express en laat de Saga koffiemachine beginnen met extraheren door op optie één kopje of optie twee kopjes te drukken.

Nu zal de koffie gezet worden. Eerst zal de Sage espressomachine beginnen met pre-infusie. Wat dit betekent is dat de gemalen koffie nat gemaakt wordt. Dit zorgt voor een lekkerder espresso. Dit duurt ongeveer zo’n 4 á 7 seconden. Vervolgens zal de koffiemachine de heerlijke espresso gaan zetten. Let goed op de drukmeter, is deze te laag dan moet de koffie fijner gemalen worden. Is de druk te hoog, maal de koffiebonen dan groffer. 

Sage Barista Express clean me

Hoe kan je de Sage Barista Express schoonmaken? Begint het lampje “clean me” te branden, dan is het tijd om de machine schoon te maken. Dit doe je door een opzetstukje in filterbakje te doen met een reinigingstablet. Na 3 maanden moet de waterfilter vervangen worden voor de optimale koffiekwaliteit. Het waterfilter kan je eenvoudig in het waterreservoir vervangen. Zorg er wel voor dat de waterfilter van te voren in een bakje met water is geweest voordat je het in het waterreservoir zet.

Saga Barista Express review

Dit koffiezetapparaat is een geschikt apparaat voor de echte thuis barista’s. Het koffiezetapparaat is makkelijk te bedienen en te onderhouden. In het begin zal het voor een onervaren barista lastig zijn om een goed kopje koffie te zetten, maar door te testen en te doen word je snel één met het apparaat. De prijs kwaliteit verhouding is goed.

Het apparaat heeft een geïntegreerde koffiemolen, doseer- en zet-mogelijkheden en beschikt over een “clean me” functie.  

Sage the Barista Express kopen

De Sage Barista Express is te koop in twee kleuren namelijk: Black Sesame en Stainless Steel. Wil je niet teveel betalen? Wij hebben het voor je uitgezocht. De goedkoopste Sage Barista Express koop je hieronder:

Picture of Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave