Nespresso resetten: hoe werkt het en wat te doen als het niet lukt

Inhoudsopgave

Als je een Nespresso machine hebt, kan het zijn dat deze na verloop van tijd niet meer naar behoren werkt. Het is mogelijk dat je apparaat koffie blijft lekken of dat deze niet meer aangaat. In dit artikel bespreken we hoe je jouw Nespresso machine kunt resetten en wat je kunt doen als het niet lukt.

Waarom moet ik mijn Nespresso resetten?

Als je Nespresso niet meer goed werkt, kan het resetten van de machine helpen om deze problemen op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als de machine vastloopt of als er koffie blijft lekken. Door de koffiemachine te resetten, wordt het apparaat teruggebracht naar de fabrieksinstellingen. Dit kan de problemen van je apparaat oplossen. 

Hoe reset ik mijn Nespresso?

Het resetten van een Nespresso is relatief gemakkelijk en kan in een paar stappen worden gedaan:

 1. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht 30 seconden voordat je de stekker weer in het stopcontact steekt.
 2. Druk de knoppen voor de koffie- en wateruitgifte tegelijkertijd in en houd ze ingedrukt.
 3. Houd de knoppen ingedrukt totdat de lampjes op de machine beginnen te knipperen.
 4. Laat de knoppen los en wacht tot de machine volledig is opgestart.
 5. Als het goed is, is je Nespresso nu gereset en teruggebracht naar de fabrieksinstellingen.

Nespresso resetten

Wat als het resetten niet werkt?

Als het resetten van de Nespresso niet werkt, zijn er een aantal dingen die je kunt proberen:

 1. Controleer of de machine goed is aangesloten op het stopcontact en of het stopcontact werkt. Heeft dit probleem niet opgelost, ga dan naar de volgende stap.
 2. Controleer of het waterreservoir goed is geplaatst en of er voldoende water in zit. Deze oplossing is vrij eenvoudig maar wordt vaak over het hoofd gezien.
 3. Controleer of de capsulehouder schoon is en of er geen koffie of vuil is achtergebleven. Maak deze vervolgens schoon en bekijk of dit het probleem heeft verholpen. Heeft dit niets verholpen ga dan naar stap 4.
 4. Controleer of de uitloop niet verstopt is en maak deze indien nodig schoon. Je kunt deze schoonmaken door de leidingen te laten doorlopen met water. Op deze wijze reinig je het apparaat.
 5. Hebben alle bovenstaande oplossingen niet geholpen, neem dan contact op met Nespresso.

Hoe voorkom ik problemen met mijn Nespresso?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om problemen met je Nespresso te voorkomen:

 • Maak de machine regelmatig schoon en ontkalk deze om kalkaanslag te voorkomen. Je kan dit doen door middel van Azijn, baking soda en ontkalkingsmiddel.
 • Gebruik alleen de aanbevolen capsules en zorg ervoor dat deze goed zijn geplaatst in het apparaat.
 • Zorg ervoor dat het waterreservoir altijd goed is gevuld en dat er geen lucht in zit. Mocht er toch lucht in zitten, ontlucht dan je Nespresso machine.
 • Laat de machine regelmatig spoelen om verstoppingen te voorkomen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de verstoppingen weggaan, maar het verbetert ook de kwaliteit van je koffie.
Picture of Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave