Hoe spoel je jouw Nespresso machine door?

Inhoudsopgave

Om je Nespresso schoon te spoelen, moet je de volgende stappen volgen. Deze stappen zullen ervoor zorgen dat al de interne lijnen in de machine schoon worden en eventuele koffie smaakjes of resten weggaan. Dit is een makkelijke routine die frequent gedaan kan worden om de levensduur van je machine te verlengen en de kwaliteit van je koffie hoog te houden.

Nespresso doorspoelen

Nespresso doorspoelen? Stap-voor-stap gids:

 1. Zorg ervoor dat het waterreservoir gevuld is. Deze stap is vrij eenvoudig, dus geen introductie nodig!
 2. Zet de machine aan nadat het opwarmproces is voltooid. Dit wordt aangegeven door een stabiel lichtje op de knoppen.
 3. Plaats een leeg kopje onder het apparaat.
 4. Druk op de grote kop-knop zonder capsule in het apparaat te plaatsen. Hierdoor gaat er heet water door het systeem heen.
 5. Als je wilt kun je deze stap herhalen voor extra grondige resultaten! Voor ieder wat wils.
 6. Nadat je dit hebt gedaan moet je niet vergeten om het lekbakje leeg te maken en af te spoelen! Geef ook even het kopje meteen een wasbeurt!

Dit proces verwijdert niet alleen maar oude koffieresten maar helpt ook om eventuele opgebouwde kalkaanslag in de machine te verminderen! Om echt een goede reiniger te krijgen en ontkalking voor jouw machine, zijn er specifieke kits beschikbaar die speciaal voor Nespresso-machines zijn ontworpen. Het wordt aanbevolen om dit elke drie maanden of na 300 kopjes ongeveer te doen, afhankelijk van de waterhardheid in jouw regio en hoe vaak je deze Nespresso-machine gebruikt.

Wanneer spoel je jouw Nespresso door?

Je Nespresso-machine doorspoelen is de sleutel tot het onderhouden van jouw machine en waarborging van topkwaliteit koffie altijd. Er zijn verscheidene redenen waarom het nuttig zou kunnen zijn om uw Nespresso door te spoelen:

 1. Reguliere boenbeurt: Het is een goede regel om je Nespresso-machine ten minste eenmaal per maand of na elke 300 kopjes koffie door te spoelen. Dit helpt bij het verwijderen van smaak verstorende koffieolie en andere rotzooi.
 2. Inactive periode: Wanneer je je Nespresso voor een tijdje niet gebruikt zoals na terugkomst uit vakantie, zou het verstandig zijn om deze door te spoelen alvorens opnieuw koffie te zetten. Hiermee wordt eventueel blijvend stilstaand water of resten verwijderd.
 3. Vóór en na ontkalken: Het is belangrijk dat u uw machine klaarmaakt en nadat u deze heeft ontzuurt; daarmee worden losgekomen kalkresten volledig uit het systeem weggespoeld.
 4. Als de koffie anders dan normaal smaakt: Zodra de koffie anders proeft dan gewoonlijk, kan dit een signaal zijn dat er zich opgehoopte flarden moet worden gewist
 5. Bij wisseling van capsules: Als jij vaak verschillende soorten capsules gebruikt, bijvoorbeeld intensieve of lichte mengsels, kan gedurende elke variant pure smaak behouden blijven door het gebruik van een doorspoelmiddel.

Het doorspoelen van je Nespresso-machine duurt maar heel kort en het kost weinig tijd en moeite. Maar doordat dit regelmatig gedaan wordt, zal er wel een groot effect zijn op de kwaliteit van je koffie en de levensduur van de machine.

Inhoudsopgave