Senseo blijft knipperen, wat te doen?

Inhoudsopgave

Blijft het lampje van je Senseo apparaat knipperen? Over het algemeen kun je dit vrij eenvoudig oplossen. In deze blog leggen wij uit wat de oorzaak van dit probleem is en hoe je dit zelf gemakkelijk kunt oplossen.

Het is belangrijk om te weten of het lampje snel knippert, langzaam knippert of dat het knippert met pauze.

Oorzaken en oplossingen als de knop snel knippert

Hieronder staan de mogelijke oorzaken en oplossingen als de knop snel knippert.

1. Watertank is leeg

Het kan zijn dat de watertank leeg is en daarom het lampje knippert. Vul daarom het waterreservoir tot het max streepje en kijk of de knop stopt met knipperen. Stopt de knop niet met knipperen kijk dan naar stap 2.

2. De watertank niet goed in het apparaat geplaatst.

Kijk of je het waterreservoir goed in het apparaat hebt geplaatst. Verhelpt dit het probleem niet, ga dan naar stap 3.

3. De magneet in het waterreservoir zit vast

Nu optie 1 en 2 niet heeft geresulteerd in dat het lampje stopt met knipper is het goed om te kijken naar het magneetje in het waterresevoir deze bepaald namelijk het waterniveau. Zorg ervoor dat het magneetje weer los komt. Is deze verroest, koop dan voor een paar euro een nieuwe. Heeft dit de problemen niet verholpen, ga dan naar stap 4.

4. Het Senseo apparaat staat op een plek kouder dan 10 graden

Is het op de plek van je Senseo apparaat kouder dan 10 graden? Zet het apparaat dan op een warmere plek.

Knop knippert met een pauze

Knippert de knop met een pauze erin, bekijk dan de mogelijke oorzaak en oplossing hieronder.

1. Deksel zit niet goed

Knippert je apparaat met een pauze erin, dan ligt het hoogstwaarschijnlijk aan dat de deksel van je Senseo apparaat niet goed zit. Sluit de deksel goed en vergrendel hem. Druk vervolgens opnieuw op de knop om te kijken of het probleem is opgelost. Vaak is de oplossing voor het probleem.

Senseo blijft knipperen

Senseo blijft knipperen

1. Kalkaanslag

Als er te veel kalkaanslag in je Senseo-apparaat zit, kan dit de knop laten knipperen. Ontkalk daarom je Senseo-apparaat goed.  Wil je weten hoe jij je Senseo apparaat moet ontkalken lees dan de blog hierover en volg de stappen.

2. Verstopte leiding

Als je veel koffie drinkt kan je apparaat verstopt zitten met oude koffieresten. Door je apparaat te spoelen komen deze koffieresten vrij en heb je weer een schoon apparaat.

Blijft je Senseo apparaat knipperen dan is het verstandig om je Senseo te resetten. Mocht dit alles niet hebben geleid tot de oplossing van het probleem, raadpleeg dan het serviceteam van Senseo zelf.

Picture of Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave