Ontmoet Marvin en Eline van Zwarte Roes: passie voor koffie met impact

Categorie:

Inhoudsopgave

Wie zijn jullie?

Hey daar, ik ben Marvin en dit is mijn partner in crime, Eline. Samen zijn wij de drijvende krachten achter Zwarte Roes, een koffiebedrijf waar we de afgelopen vijf jaar keihard aan hebben gewerkt. Onze gezamenlijke passie voor koffie en de wens om onze eigen draai aan de koffiewereld te geven, heeft ons samengebracht om deze droomzaak te realiseren.

Team zwarte roes

Een team van vier

Op dit moment hebben we een hecht team van vier personen. Naast Eline en mijzelf hebben we een logistiek medewerker en een stagiaire voor de online marketing. Samen vormen we een geweldig team dat de koffiedroom van Zwarte Roes mogelijk maakt.

Specialiteit met een persoonlijke touch

Wat ons echt uniek maakt in deze bruisende koffiemarkt, is onze toewijding aan toegankelijke specialty coffee met een persoonlijke touch. We willen een breder publiek kennis laten maken met bijzondere koffie, maar dan wel op onze eigen manier. Onze betrokkenheid bij elke klant is voor ons van onschatbare waarde. Ikzelf heb met veel van onze klanten gesproken en hen geholpen, omdat we geloven in het creëren van een persoonlijke band.

Leverend aan liefhebbers

Zwarte Roes heeft zich voornamelijk gericht op particuliere koffieliefhebbers in Nederland en we breiden onze invloed gestaag uit naar België en Duitsland. Bovendien hebben enkele horecazaken en kantoren ervoor gekozen om onze koffie aan te bieden aan hun gasten en medewerkers.

Passie voor perfectie

Bij Zwarte Roes gaan we niet voor minder dan perfectie. We gaan op wereldreis om de meest bijzondere koffieplantages met unieke verhalen te ontdekken. Onze relaties met boeren gaan verder dan alleen zaken doen; we delen een gemeenschappelijke passie voor kwaliteit. We hechten veel waarde aan ethische inkoop en milieuvriendelijke productiemethoden, zodat elke slok die je neemt een positieve impact heeft.

Duurzaamheid als kernwaarde

Duurzaamheid is geen optie voor ons, het is een essentiële waarde. We werken alleen samen met partners die zich inzetten voor duurzame specialty coffee. Dit omvat niet alleen het minimaliseren van het gebruik van externe hulpmiddelen en bestrijdingsmiddelen, maar ook het ondersteunen van boeren via trainingsprogramma’s en lokale initiatieven. Bomen planten op de plantages is een van de manieren waarop we bijdragen aan agroforestry, wat de bodemkwaliteit en biodiversiteit verbetert.

Van passie tot realiteit

Onze reis begon na een inspirerende wereldreis, waar we verschillende koffieculturen hebben ontdekt, van vers gebrande koffie in Australië en Nieuw-Zeeland tot koffieplantages in Colombia. We wilden de kennis en passie die we hadden opgedaan omzetten in realiteit. Zo ontstond het idee van Zwarte Roes, waar we de heerlijkste koffies zouden branden en het verhaal achter elke boon met onze klanten zouden delen.

Zwarte roes koffie

Koffie verbindt

Onze aanpak om klanten te werven is veelzijdig. We hebben niet alleen een aantrekkelijke webshop, maar we delen ook informatieve blogs en zijn actief op sociale media. Onze online marketingactiviteiten zijn erop gericht om mensen te bereiken die net zo gepassioneerd zijn over koffie als wij.

De ultieme koffietip

Als je een koffieliefhebber bent, hier is een waardevolle tip voor jou: zorg ervoor dat je koffie koopt met een branddatum, niet alleen een T.H.T.-datum. Kies voor koffiebonen die maximaal 6-8 weken geleden zijn gebrand en maal ze vlak voor gebruik, afgestemd op je zetmethode. Bewaar de overige bonen luchtdicht, beschermd tegen licht en vocht.

Onze koffievoorkeur

En als je je afvroeg hoe wij onze koffie het liefst drinken, dan is het antwoord, een pour over met een V60 of Origami dripper, bereid met een lichte branding koffie. We zijn echte fans van de verfijnde smaken die deze methode naar voren brengt.

Meer te ontdekken

Heel veel hebben we al gedeeld, maar als je nieuwsgierig bent naar meer informatie over onze missie en wie we zijn, neem dan gerust een kijkje op onze website. Daar delen we nog meer over ons verhaal en wat ons drijft.

Picture of Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave