Waar kan ik het beste koffiebonen thuis bewaren?

Categorie:

Inhoudsopgave

Waar kan je thuis het beste je koffiebonen bewaren? In dit artikel leggen we je uit waar jij het beste thuis je koffiebonen kan bewaren. 

Plekken waar je wel koffie kunt bewaren:

  • De ideale plek om een zak koffie te bewaren is de kast. In de kast is het namelijk fris, droog en donker. De ideale plek dus om je koffie te bewaren. Als de verpakking van de koffiebonen niet hersluitbaar is, dan kan je het beste de koffie uit de zak halen en in een luchtdichte afsluitbare blik/doos verpakken. Dit om er voor te zorgen dat de kwaliteit optimaal blijft .
  • Koffiebonen kunnen ook in de vriezer bewaard worden. Deze plek is niet het ideaalst, maar is wel een mogelijkheid. De kwaliteit van de koffiebonen gaat echter wel achteruit. Als je de koffiebonen uit de vriezer haalt worden deze sneller oud. Dit houdt in dat de smaak wordt aangetast. Wij raden je dit dan ook niet aan.

Een plek waar geen koffie bewaard kan worden:

  • Het is niet verstandig om koffie te bewaren in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de koffiebonen vochtig worden. Naast dat de koffie vochtig wordt neem het luchtjes op van bijvoorbeeld maaltijden, kaas, enzovoort.

Na het lezen van dit artikel weet je dus dat de ideale plek voor de koffiebonen de kast is. Het is hier fris, droog en donker. 

Inhoudsopgave