Hoe maak je een latte macchiato caramel?

Inhoudsopgave

Als koffieliefhebber ben je altijd op zoek naar nieuwe en lekkere recepten. Een heerlijke caramel latte macchiato is zo’n recept waar je van kunt genieten op elk moment van de dag. Een latte macchiato staat bekend om de verschillende laagjes. Het is een verleidelijk drankje dat je smaakpapillen verwent en je een energieboost geeft. Met dit recept kun je gemakkelijk zelf thuis een caramel latte macchiato maken en genieten van de heerlijke smaken en aroma’s.

Ingrediënten:

  • 1 kopje sterke koffie
  • 1 kopje melk
  • 1 eetlepel karamel siroop
  • 1 eetlepel vanille siroop
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • slagroom

Latte macchiato caramel

Latte macchiato caramel maken

Stap 1: Maak sterke koffie

Begin met het zetten van een kopje sterke koffie. Gebruik hiervoor je favoriete koffiemelange en zorg ervoor dat de koffie zo sterk mogelijk is. Dit zal helpen om de smaak van de koffie in evenwicht te brengen met de zoete caramel en vanille.

Stap 2: Verwarm de melk

Verwarm de melk in een steelpannetje op een laag vuur. Roer regelmatig om te voorkomen dat de melk aanbrandt. Wanneer de melk warm is, voeg je de karamel siroop, vanille siroop en bruine suiker toe. Roer opnieuw tot de suiker volledig is opgelost.

Stap 3: Mix de koffie en melk

Neem een hoog glas en giet de sterke koffie erin. Giet vervolgens voorzichtig de warme melk eroverheen. Je zult zien dat er zich een mooie laag vormt tussen de koffie en de melk. Om het af te maken kun je een toefje slagroom op de bovenkant toevoegen.

Stap 4: Geniet van je heerlijke caramel latte macchiato

Je zelfgemaakte caramel latte macchiato is nu klaar! Ga lekker zitten, neem een slok en geniet van de heerlijke smaken en aroma’s van dit fantastische drankje.

Picture of Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave