FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder staan alle FAQ vragen. Mocht je een vraag hebben die hier niet tussen staat? Neem dan contact met ons op.

Wie heeft koffie uitgevonden?

In Ethiopië is de koffieplant in de tiende- of elfde eeuw ontdekt. In Ethiopië zijn de mensen begonnen met het drinken van koffie. Later werd in Jemen koffie gedronken. Hierna volgende Perzië, Egypte, Syrië en Turkije. In Ethiopië groeien nog steeds koffiebonen.

Welke koffie is gezond?

Hoe beter de koffie gefilterd is, hoe beter het is. Door koffie goed te filteren vermindert dit de cafestol in koffie en dit is beter voor je gezondheid. In cups, espresso en koffie uit een mokkapot (espressopot) zitten de meeste cafestol in koffie en is daarom minder goed voor je. 

Wat doet koffie met je?

Door de cafeïne in je koffie krijg je een oppepper. Het maakt je scherper, onthoudt dingen beter en vergroot je concentratie.

onttrekt koffie vocht aan je lichaam?

Koffie ontneemt geen vocht aan je lichaam. Koffie zorgt ervoor dat je meer vocht in je lichaam aanmaakt. Wel zorgt cafeïne ervoor dat je vocht eerder het lichaam verlaat. Cafeïne stimuleert namelijk je nieren.

Is koffie slecht voor je?

Nee, koffie is niet slecht voor je, als je koffie wel goed filtert. Drink niet te veel koffie op een dag. Drink dagelijks niet meer dan +/- 4 kopjes koffie per dag.

Hoe kan ik koffie het beste bewaren?

Koffie kan je het beste in de kast bewaren. Hier is het droog, koel en donker. Zorg er wel voor dat je koffiebonen in een lucht dichte verpakking zitten. Bekijk onze blog waar je het beste je koffiebonen kan bewaren.

Staat je vraag niet tussen de FAQ?
Neem dan contact op.