Siemens EQ.900 review

Inhoudsopgave

Als je op zoek bent naar een koffiemachine van hoge kwaliteit, dan is de Siemens EQ.900 misschien wel iets voor jou. Deze machine staat bekend om zijn innovatieve technologieën en gebruiksgemak. Maar is het echt de moeite waard om te investeren in deze koffiemachine? In deze review bekijken we de verschillende aspecten van de Siemens EQ.900, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Siemens EQ 900 review

De Functies van de Siemens EQ.900

De Siemens EQ.900 heeft talloze functies die het een geweldige keuze maken voor iedereen die op zoek is naar een koffiemachine. Hier zijn een aantal van de belangrijkste functies die deze machine te bieden heeft:

1. iAroma systeem

Het iAroma systeem is een uniek en innovatief zetsysteem van Siemens EQ.900 waarmee je altijd kunt genieten van perfect smakende koffie, ongeacht de kwaliteit van de bonen en het water. Het systeem is ontworpen met behulp van een keramische maalschijf, een slimme waterpomp en een innovatief verwarmingselement, die samenwerken om de beste smaak uit de koffieboon te halen en in je kopje te laten belanden. Met het iAroma systeem kun je dus écht goede koffie ontdekken en genieten van een heerlijk kopje koffie.

Melkreservoir siemens EQ900

2. autoMilk Clean

Met de Siemens EQ.900 hoef je je geen zorgen te maken over het reinigen van het melksysteem. Dankzij de autoMilk Clean functie wordt het melksysteem namelijk automatisch gereinigd na elke zetbeurt. Dit volautomatische stoomreinigingsproces zorgt ervoor dat het melksysteem goed schoon blijft en dat je keer op keer kunt genieten van perfect smakende koffie met melk. Zo kun je dus zonder zorgen genieten van je heerlijke kopje koffie.

3. Keramische maalschijven

Het koffiezetapparaat heeft keramische (ceramDrive) maalschijven die zorgen voor een gelijkmatige en precieze maling van de koffiebonen. Hierdoor wordt de smaak van de koffie optimaal behouden.

4. Variabele zetgroep

De variabele zetgroep van de Siemens EQ.900 zorgt ervoor dat de machine zich aanpast aan de grootte van de kopjes. Hierdoor wordt er altijd de juiste hoeveelheid koffie gezet.

Maalgraad siemens EQ900

5. Aanpasbare maalgraad

Met de eGrinder functie van Siemens kun je de maalgraad van de koffiebonen heel eenvoudig aanpassen via het display van het koffiezetapparaat. Zo kun je de maalgraad voor elke drank afzonderlijk instellen, zodat je altijd de perfecte smaak en aroma krijgt. Of je nu zin hebt in een sterke espresso of een romige cappuccino, met de eGrinder functie kun je alles afstemmen op je persoonlijke voorkeur. Op deze wijze kun je elke keer weer genieten van een heerlijk kopje koffie dat precies aan jouw wensen voldoet.

6. Stel je eigen koffie samen

Met het individualCoffee System van Siemens kun je tot wel 10 profielen aanmaken en voor elk profiel tot wel 10 geïndividualiseerde dranken als favoriet opslaan. Zo kun je eenvoudig je eigen favoriete koffiedranken samenstellen en opslaan. Of het nu gaat om een klassieke espresso, een romige latte macchiato of een verfrissende ijscappuccino, met het individualCoffee System hoef je niet meer elke keer opnieuw je voorkeuren in te stellen. Je kunt gewoon je eigen profiel selecteren en genieten van je favoriete koffiesmaak, precies zoals jij hem lekker vindt. 

7. Koffiekanfunctie

Met de koffiekanfunctie van de Siemens EQ.900 kun je in één keer een hele kan Caffè Crema zetten, met slechts één druk op de knop. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld visite hebt of gewoon zin hebt in een grote kop koffie. De koffiekanfunctie zorgt ervoor dat de koffie op een constante temperatuur wordt gehouden en de smaak goed behouden blijft. Zo kun je op elk moment van de dag genieten van een heerlijk vers kopje koffie. Bovendien is de koffiekanfunctie ook handig als je geen zin hebt om steeds een nieuw kopje koffie te zetten, maar liever een hele kan tegelijk wilt zetten en deze later wilt opdrinken.

Siemens EQ900

Het Ontwerp van de Siemens EQ.900

De Siemens EQ.900 heeft een modern en stijlvol ontwerp dat goed past in elke keuken. Het apparaat is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een robuuste uitstraling. De machine is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je altijd een machine kunt vinden die past bij jouw persoonlijke stijl.

De Gebruiksvriendelijkheid van de Siemens EQ.900

Een van de grote voordelen van het koffiezetapparaat is de gebruiksvriendelijkheid. De machine is zeer eenvoudig te bedienen en beschikt over een duidelijk display. Hierdoor kun je gemakkelijk de gewenste instellingen kiezen en genieten van een heerlijke kop koffie.

Siemens EQ.900 schoonmaken

De Siemens EQ.900 is niet alleen een apparaat van hoogwaardige kwaliteit dat de perfecte kop koffie zet, maar ook een apparaat dat gemak biedt op het gebied van onderhoud. Het apparaat is namelijk voorzien van automatische notificaties voor het reinigen, ontkalken en het vervangen van het waterfilter. Hierdoor hoef je zelf niet bij te houden wanneer het apparaat weer aan onderhoud toe is. Het apparaat geeft vanzelf aan wanneer het tijd is om het apparaat te reinigen, te ontkalken of het waterfilter te vervangen. Zo blijft het apparaat in optimale conditie en kun je blijven genieten van de perfecte kop koffie. Het is belangrijk om regelmatig je Siemens koffiezetapparaat te ontkalken. Heb je jouw machine ingesteld, maar wil jouw Siemens resetten dat kan heel eenvoudig.

De prijs van de Siemens EQ.900

Een van de belangrijkste overwegingen bij de aanschaf van een koffiemachine is de prijs. De Siemens EQ.900 is een high-end koffiemachine en heeft daarom ook een bijbehorend prijskaartje. Het is niet de goedkoopste optie op de markt, maar je krijgt wel waar voor je geld. De machine heeft een uitgebreide set aan functies en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het koffiezetapparaat kost € 2199,-.

De kwaliteit van de koffie

Uiteindelijk is de kwaliteit van de koffie die de Siemens EQ.900 produceert natuurlijk het belangrijkste aspect. En op dat vlak stelt de machine zeker niet teleur. De koffie die door de Siemens EQ.900 wordt gezet, is van hoge kwaliteit en heeft een volle en rijke smaak. Het melkschuim is ook van professionele kwaliteit en zorgt voor een heerlijke smaakbeleving.

Siemens EQ900 TQ905R09 review

Productspecificaties

Hieronder staan de belangrijkste productspecificaties van de Siemens EQ.900:

 • Afmetingen (LxBxH): 47 x 31,5 x 39,2 cm
 • Gewicht: 11,8 kg
 • Vermogen: 1500 watt
 • Capaciteit waterreservoir: 2,3 liter
 • Capaciteit bonenreservoir: 375 gram
 • Capaciteit melkreservoir: 0,7 liter
 • Aantal kopjes per zetbeurt: 1-2
 • Melkopschuimmethode: Automatisch melksysteem
 • Type maalschijven: Keramische maalschijven
 • Display: TFT-display met kleur
 • Aantal koffiespecialiteiten: 29 verschillende smaken
 • Connectiviteit: Ja, via Home Connect-app
 • Reinigingsprogramma: Automatisch reinigingsprogramma
 • Energiebesparingsmodus: Ja

Met deze productspecificaties heb je een goed beeld van wat de Siemens EQ.900 te bieden heeft en kun je bepalen of deze koffiemachine bij jouw wensen en behoeften past.

Siemens EQ.900 kopen

De Siemens EQ.900 is een koffiemachine van hoge kwaliteit die voldoet aan de verwachtingen van de meeste koffieliefhebbers. Het heeft een uitgebreide set aan functies, een modern ontwerp en is zeer gebruiksvriendelijk. De kwaliteit van de koffie is uitstekend en zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. Het prijskaartje van de machine is hoog, maar gezien de vele voordelen en functionaliteiten is de Siemens EQ.900 zeker het overwegen waard.

Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave