Jura spoelt niet meer

Inhoudsopgave

Een veelvoorkomend probleem bij Jura-koffiemachines is een verstopping in het koffiecircuit, waardoor de koffie niet goed doorloopt. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen. In dit blogartikel zullen we bespreken hoe u een verstopping in jouw Jura-koffiemachine kunt aanpakken en verhelpen.

jura spoelt niet meer

Stap 1: Uitschakelen en voorbereiding

Om te beginnen moet je de machine uitschakelen en de stekker uit het stopcontact halen. Verwijder vervolgens de restwaterbak, de residubaklade en het afvalbakje. Dit geef je toegang tot de interne onderdelen van de machine die mogelijk verstopt zijn geraakt.

Stap 2: Reinigen van het koffiezeefje

Wanneer je in de opening kijkt, zie je halverwege de bovenzijde een klepje uitsteken. Ga met jouw hand achter dit klepje omhoog en voel naar een rond, plat metalen plaatje – het koffiezeefje. Het is mogelijk dat je hier een laagje gemalen koffie voelt. Je kunt dit voorzichtig verwijderen met een vochtig doekje. Het zeefje kan niet worden verwijderd, dus wees voorzichtig en gebruik alleen jouw tastzin.

Stap 3: Reinigen van de koffie-uitloop

Gebruik een (tanden)ragertje om de koffie-uitloop van onderaf schoon te maken. Hiermee kun je eventueel opgehoopt koffieresidu of vettigheid verwijderen. Zorg ervoor dat je grondig reinigt om eventuele verstoppingen te verwijderen.

Stap 4: Testen van de machine

Start de machine op zoals gebruikelijk en probeer één of meerdere kopjes koffie te bereiden. Als de bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kun je na het reinigen van de genoemde onderdelen een extra reinigingscyclus uitvoeren om eventuele hardnekkige verstoppingen te verwijderen.

Jura spoelt niet meer

Als de bovenstaande stappen geen oplossing bieden of als je nog steeds problemen ondervindt, raden we aan om contact op te nemen met de helpdesk van Jura.

Picture of Tobias

Tobias

Ik ben Tobias Bijma. Al op jonge leeftijd heb ik passie voor koffie. In 2020 ben ik deze website gestart waarin ik mijn passie en kennis inzet om jullie lezers de beste onafhankelijke adviezen te geven. Weldaadkoffie is hét koffieplatform van Nederland.

Inhoudsopgave